Srećan život

˝AKO VEĆ PRIČATE … NEKA VAS NEKO SLUŠA…˝

Istina o sreći

na februar 11, 2013

Naša predpostavka o sreći obično glasi, „ biću srećan-a kada….” Većina ljudi hrli u ostvarenju nekih spoljnih ciljeva ne bi li okusila minut sreće i zadovoljstva. Medjutim sreća dobijena iz okoline kao takva brzo i nestane. Navučeni na osećaj zadovoljstva, nastavljamo da tragamo za sledećim spoljnim srestvima ne bi li opet bili u momentu sreće. Ne ne treba nas kriviti, mi smo samo ljudi, naučeni tako da živimo.
Ko je kriv?
Od rodjenja uče nas mnogim stvarima, ali niko nam ne kaze gde živi sreća i naš blagoslov. U trci sa svetom, skloni smo da se odvojimo od nas same, da se potpuno posvetimo materjalnom kao bi bili jedno. Da, želimo ličiti jedni na druge, možda je to naš najveći problem. Sve manje je iskrenog „ja sam, ja mislim“, a sve više ćete čuti da tako treba, tako bi ostali. Ko je kriv? Koga treba optužiti za zločin nesrećnosti? Odgovor glasi, bas nikoga. Sreća je individualno stanje svesti, probudi se kada treba. Programirani jednoličnim životom, svako od nas se u jednom momentu probudi i shvati gde je i šta mu valja činiti. U tom momentu pitanje je samo da li želi da istraje.
Ova knjiga je za probudjene, hrabre, za one koji naziru da je sreća u njima samima a ne u drugima, ili u materjalnim stvarima. Zato ako ste srećni t.j zadovoljni sadašnjim životom, ova knjiga nije za Vas. Odložite je negde za neko kasnije vreme kada će Vam biti korisna.

odlomak iz knjige „Istina o sreći“ by Lidija Grujić, life coach

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: